Feriehus og hotell, Karlskrona Sør-Sverige, SverigeOm du skal leie hytte eller ønsker overnatting på hotell finner du et stort utvalg til lave priser her, i tillegg til et godt utvalg mer eksklusive hotell eller hytter – hvis du er ute etter det. Vi gir deg en oversikt over nettsider som tilbyr hytteutleie og hotell, Karlskrona. Se populære reisenettsider for hytteutleie her.

Hotell Karlskrona. Ønsker du overnatting på et hotell i Karlskrona? Se våre uslåelige priser på hotell, Karlskrona her.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - Europas ledende på feriehus

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Verd å vite om Karlskrona

Karlskrona er en historisk by som ble anlagt på en rekke øyer i Blekinges skjærgård i 1680. Bakgrunnen for dette var ene og alene å sørge for at den svenske marinen fikk isfri vinterhavn, noe som ikke var tilfelle i Stockholm, som til da hadde vært marinens tilholdssted. Sverige var en av Europas stormakter på denne tiden, og landets flåte var en viktig brikke i Sveriges dominans. Karlskronas byplan er utarbeidet av Erik Dahlberg, og forbildet skal ha vært både Roma og Versailles. Karlskrona har en rekke bygninger og fortidsminner fra denne tiden. I 1998 ble Karlskrona oppført på UNESCOs liste over Verdensarven. Karlskrona er en levende og hyggelig by som tiltrekker seg mange historieinteresserte mennesker, som kommer for å oppleve den unike arkitekturen. Karlskrona har en mengde kafeer og restauranter, flere av dem med utendørs servering om sommeren.

Mer om Karlskrona

Karlskrona er i dag en meget spesiell og annerledes småby med både storby- og småbyarkitektur, samtidig som byen fremdeles er base for den svenske marinens skip. Sentrum av Karlskrona er preget av det enorme Stortorget med to flotte kirker, begge tegnet av Nicodemus Tessin den yngre. Den mest kjente og spektakulære er Fredrikskyrkan fra 1744 i en streng barokk stil, mens den andre, Heliga Trefaldighetskyrkan også kalt Tyska Kyrkan fra 1709, er en sentralplankirke angivelig med Pantheon som forbilde. Karlskrona har en tredje kirke fra denne tiden, Amiralitetskyrkan fra 1685, Sveriges største trekirke, bygget av tømmer fra Riga i korsform med fire like armer. Den ligger ved Orlogshavnen.

Mer om Karlskrona, museer og arkitektur

Grevagården fra tidlig 1700-tall ligger på Karlskronas fisketorg og huser Blekinge Museum, med omfattende utstillinger som forteller om Blekinges historie og Karlskronas oppgangstider. Det nye Marinemuseet på Stumholmen ble åpnet i 1997 og inneholder en mengde maritime gjenstander, som gallionsfigurer, skipsmodeller, våpen og uniformer. Marinemuseet er i seg selv et fint stykke militær arkitektur, som blant annet har en seksjon med glassgulv der du kan se vraket av et 1700-tallsskip som ligger på havbunnen. Gamla Örlogsvarvet ble grunnlagt i 1679 for å bygge og vedlikeholde marinens skip, og er fremdeles Sveriges fremste marineverft. Området omfatter en mengde bygninger fra 1700-tallet, som du må bli med på en omvisning for å se. Skärfva herregård ligger 5 kilometer vest for sentrum og er et uvanlig stykke blandingsarkitektur, med slående effekter. Det går båt hit fra Karlskrona daglig om sommeren.

 
Steder, Sør-Sverige

Karlskrona, Sverige på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt