Feriehus og hotell, Uddevalla Sør-Sverige, SverigeOm du skal leie hytte eller ønsker overnatting på hotell finner du et stort utvalg til lave priser her, i tillegg til et godt utvalg mer eksklusive hotell eller hytter – hvis du er ute etter det. Vi gir deg en oversikt over nettsider som tilbyr hytteutleie og hotell, Uddevalla. Se populære reisenettsider for hytteutleie her.

Hotell Uddevalla. Ønsker du overnatting på et hotell i Uddevalla? Se våre uslåelige priser på hotell, Uddevalla her.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - Europas ledende på feriehus

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Verd å vite om Uddevalla

Uddevalla er en trivelig liten kystby med flere badestrender rett ved sentrum, og en flott skjærgård med en mengde muligheter for utflukter, bading og naturopplevelser. Uddevalla er et funn for barnefamilier. En flott strandpromenade gjør at du kan gå langs svalbergene fra sentrum til badestrendene. Det finnes også to bad med oppvarmede bassenger, Landbadet (utendørs) ved Gustavsberg og Walkesborgbadet (innendørs) i sentrum. Gustavsberg, Sveriges eldste badested anlagt i 1780, er en trivelig liten vik med gammel bebyggelse litt sør for sentrum. Hit kan du gå langs strandpromenaden. Det er flere severdigheter i Uddevalla. Les mer om det nedenfor.

Mer om Uddevalla

Utover i fjorden og skjærgården finnes det en mengde badeplasser. Uddevalla sentrum er lite og oversiktelig med parker, åpne plasser og en god del gammel bebyggelse som skaper atmosfære. Kungstorget er byens samlingspunkt, og her er det utendørs servering sommerstid. Kungsgatan som går i begge retninger fra Kungstorget er byens handlegate nummer én. Det er svært livlig her i sommermånedene. Havnen er full av lystbåter med besøkende fra mange land. Utelivet er mildt sagt livlig, og det arrangeres ofte konserter i sentrum. Flere kafeer og restauranter har uteservering om sommeren. Uddevalla her om sommeren en livsglede og atmosfære som du bare finner på Västkusten i Sverige.

Mer om Uddevalla og severdigheter


Uddevallas severdigheter er knyttet til havet og Uddevalla som verfts- og sjøfartsby. Bohusläns Museum ligger ved havnen og dokumenterer byens og landsdelens kulturarv og historie, ved siden av å presentere naturen. Rett i nærheten ligger Konstgalleriet, som presenterer en fin samling samtidskunst. Sjømannsmuseet ligger innenfor kanalen, ved domkirken. Her finnes en utrolig omfattende dokumentasjon av byens og egnens historie knyttet til alt som har med sjøfart å gjøre, også fra den tiden da byen var norsk, før år 1658, Da het den Oddevoll. Dragsmark klosterruiner ligger et stykke ut langs nordsiden av fjorden, nesten ved Lysekil. Skalbanksmuseet i Kuröd utenfor Uddevalla forteller om de unike skjellbankene i fjorden utenfor byen. Middelalderkirken Bokenäs er opprinnelig fra 1100-tallet, med tårn og takmalerier fra 1700-tallet. Den ligger drøye 20 kilometer vest for Uddevalla ved riksvei 161.

Steder, Sør-Sverige

Uddevalla, Sverige på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt