Stockholm og omegn, Sverige

Når du skal leie hytte eller ønsker overnatting på hotell finner du et stort utvalg til lave priser her, i tillegg til et godt utvalg mer eksklusive hotell eller hytter – hvis du er ute etter det. Vi gir deg en oversikt over nettsider som tilbyr hytteutleie og hotell, Stockholm og omegn.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - Europas ledende på feriehus


Stockholm i Sverige

Det er godt å være i Stockholm i Sverige! Her bor du i nærhet til den storslagne Stockholmsskjærgården med alle mulige tilbud, som gjør Stockholm til barnefamilienes favoritt. Dessuten finnes også kulturskatter format i denne vakre byen, som blant andre Medelhavsmuseet og Nordiska museet. Mange velger å besøke Stockholms vakre skjærgård, og reiser inn til hovedstaden med en av de mange fergene. Enten du reiser med eller uten barn, vil du oppleve at det alltid er masse å foreta seg.

Mer om Stockholm

Overalt i Stockholm finner du parker og lekeplasser, svømme- og sportstilbud for barn i alle aldre. Offentlig transport er tilrettelagt for å frakte barn og barnevogner, og i helgene kan barn under 12 år reise gratis på busser og t-bane. Stockholm er også som skapt for shopping. Det er mange norske familier som elsker denne byen og velger å feriere her i sommersesongen.

Aktiviteter i Stockholm

Hit kommer både barnefamilier og andre som har sans for den svenske hovedstaden. Du finner mange av de mest populære familiedestinasjonene innen gåavstand på Djurgården i det sentrale Stockholm. Her er friluftsmuseet Skansen, med Lill-Skansen dyrepark for de minste og et stort terrarium fullt av eksotiske dyr. Her er også tivoli-parken Gröna Lund, Aquaria vannmuseum og Junibacken hvor du kan møte alle de kjente og kjære figurene fra Astrid Lindgren og andre eventyrverdener.

Øyene i Stockholm

Stockholm by er fordelt på 14 øyer på østkysten av Sverige. Du kan nå nesten samtlige av Stockholms mange attraksjoner til fots. Det er også den perfekte måten å oppleve byen på. Du kan også ta en båttur og dermed få et annet inntrykk av Skandinavias største og trolig vakreste by. Hvis du kommer til Stockholm, ta pulsen på byen ved å besøke Östermalm, Stockholms svar på ”Knightsbridge”, og ”Street”, et marked som holdes i helgene på Söder (den sørlige øya). Det gir deg to veldig forskjellige, men fascinerende bilder av den samme byen.

Stockholm for den kulturinteresserte.

Friluftsmuseet Skansen viser det historiske Sverige og på Vasamuseet kan du oppleve krigsskipet Vasa som sank utenfor Stockholm på jomfruturen i 1628. De yngste foretrekker nok Junibacken hvor de kan møte Astrid Lindgrens verden.
Thielska Galleriet og Prins Eugens Waldermarsudde er to særegne kunstmuseer som holder til i tidligere private slott, og som er berømte for sine samlinger av skandinavisk maleri og skulptur fra perioden rundt det 19. århundre. Mange turister forveksler Nordiska museet med slottet. Her finner du en av de fineste samlingene for skandinavisk kultur og historie. Medelhavsmuseet har slotte samlinger fra antikkens Egypt, Helleas, Roma og det nære Østen, ved siden av verdens største samling artefakter fra Kypros. Djurgården er også adressen for mange andre museer og historiske bygninger, noe som gjør den til et spesielt mangfoldig besøksmål som gir påfyll både for kropp og sjel. Kort sagt er Stockholm et feriemål med noe for alle.

Området vest og nord for Stockholm

Det kongelige lystslottet Drottningholm på Lövö i Mälaren ble bygget på 1600-tallet i barokk stil, med 1700-talls rokokko interiører. Drottningholm er på Unescos liste over Verdensarven. Utenfor Stockholm, i skjærgården, finnes det et gammelt tollsted, som heter Sandhamn, som omfatter gammel bebyggelse knyttet til fiske og sjøliv i Östersjöen. Uppsala er en Sveriges aller eldste byer og har masser å by på. Her finnes Sveriges eldste universitet med museum, Uppsala Domkyrka, botanikeren Linnés Hammarby, og rett sør for byen Skokloster, et av Europas best bevarte 1600-tallsslott i barokk stil. Litt nord for Uppsala, ved kysten, ligger Öregrund, et unikt skjærgårdsmiljø med en mengde båtturtilbud.Steder, Stockholm og omegnMest populære steder SverigeStockholm og omegn, Sverige på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt