Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - Leie av ferieboliger

Populære reisenettsider - pakkereiser.

Motta tilbud på pakkereiser ( hotell/leilighet+fly ) fra flere byråer. Gratis tjeneste

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Verd å vite om Thailand

Thailand er et vakkert og populært ferieland i Sørøst-Asia med rundt 65 millioner innbyggere. Thailand grenser mot Laos, Kambodsja og Thailandbukten (Siambukten) i øst, Malaysia i sør, og Andamanhavet og Myanmar (tidl. Burma) i vest.

Det meste av befolkningen i Thailand bor i det fruktbare området rundt Bangkok og i selve byen Bangkok. Det er også mange folk som bor langs Thailandbukta og ved den lange kystlinjen.

Mer om Thailand

Viktige byer ved siden av Bangkok er Nakhon Ratchasima, Udon Thani, Nakhon Sawan, Chiang Mai, Surat Thani, Phuket, Chanthaburi og Hat Yai (Songkhla).

Attraksjoner i Thailand

Thailand har fem verdensarvområder: den historiske byen Ayutthaya, den historiske byen Sukhothai og tilhørende historiske områder som Kampang Phet og Si Satchanalai, Thungyai Naresuan – Huai Kha Khaeng nasjonalpark, Ban Chiang som er et arkeologisk område og Dong Phaya Yen – Khao Yai nasjonalpark.

Det sørlige Thailand består av området Andaman, hvor Thailand helt i sør grenser til Malaysia, den nordvestlige delen av Andaman er i Burma. De fleste av de flotte badestrendene er sør i Thailand, omkranset av vakre kystlandskap og småøyer. Disse områdene er ideelle feriesteder fordi det bor lite folk der og man kan finne små paradis hvor man kan være for seg selv. I nord er landskapet mer kupert med daler og fjell.

Klimaet i Thailand er egnet for varme og behagelige ferier året rundt.

Taxi er rimelig i Thailand, men er du i Bankok bør du prøve Skytrain som er kjempesmart om du også vil oppleve den eksotiske utsikten. Thailendere er kjent for sin gjestfrihet og omentrent alle er buddister.

Thailand har et fantastisk variert og spennende kjøkken. Mange av rettene er godt krydret, men finnes også mange spennende matretter som er milde. Du finner gatekjøkken og restauranter som serverer deilig mat omentrent overalt.

I de fleste storbyene finner du massevis av barer og diskotek med erotisk underholdning.

Skikk og bruk i Thailand

Som en del andre land i østen har også Thailand en særegen kultur, derfor er det enkelte ting du som turist bør være oppmerksom på. Det er venstrekjøring i hele Thailand. Man skal ikke kritisere kongelige, ikke berøre folk på ansiktet, ikke vend fotsålene mot noen, ta av seg skoene når man besøker folk og spiser på restaurant.

Munker og eldre vises respekt i Thailand og man hilser som regel med å holde hennene sammen foran ansiktet som man ber samtidig som man bøyer seg lett fremover. Kvinner skal ikke berøre munkene.

 Områder, ThailandMest populære steder ThailandThailand på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt