TsjekkiaHos oss finner du oversikt over hotell, feriehus, pakkereiser, leiebil, leilighet eller fly, Tsjekkia. Så, hvis du skal reise til Tsjekkia eller trenger overnatting på for eksempel hotell i Tsjekkia, vil du raskt finne det du trenger. Vi har utarbeidet en oversiktlig liste over nettsider som tilbyr reiser til Tsjekkia. Se vår oversikt over populære reisenettsider her.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - leie av ferieboliger

Populære reisenettsider - pakkereiser.

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Verd å vite om Tsjekkia

Tsjekkia Tsjekkia, offisielt Den tsjekkiske republikk, er et flott ferieland i Sentral-Europa. Det ligger i midten av Europa, og grenser i vest mot Tyskland, i sør mot Østerrike, i øst mot Slovakia og i nord mot Polen. Tsjekkia var tidligere en del av Tjeskkoslovakia og omfatter de historiske landskapene Böhmen, Mähren (Morava) og deler av Schlesien (Slezsko). Landets hovedstad og største by er Praha. Andre storbyer er Brno, Ostrava, Zlín, Plzeň, Pardubice, Hradec Králové, České Budějovice, Liberec, Olomouc og Ústí nad Labem. Landet har et variert landskap og er hovedsakelig delt inn i de to områdene Böhmen og Mähren. Böhmen i vest er et område som blir drenert av elvene Labe (Elbe på tysk) og Vltava (Moldau på tysk), og er omringet av lave fjell som Sudetene. Mähren i den østlige delen blir for det meste drenert av elven Morava, men elven Odra (Oder på tysk) har også sitt utgangspunkt her. Vannet fra Tsjekkia renner ut i tre forskjellige hav: Nordsjøen (Elbe), Østersjøen (Oder) og Svartehavet (Morava via Donau). Severdigheter i Tsjekkia Tsjekkia har blitt et spennende og populært feriested etter Berlin-murens fall i 1989. Av de mest populære reisemålene er nok Praha mest populært. Praha er et perfekt reisemål for kortferier, men Tsjekkia har mye mer å by på.

Tsjekkia var en mektig og rik nasjon på 1500-tallet har derfor mye å by på av attraksjoner, både når det gjelder arkitektur, kunst- og kulturskatter. I tillegg har Tsjekkia fantastisk natur. Arkitekturen og den historiske bebyggelsen i mange av Tsjekkias byer er godt vedlikeholdt og verdt et besøk. Ølbyen Plzen er en flott historisk by med velholdte hus fra flere historiske perioder og by på tsjekkiske matretter med det lokale ølet 
Pilzner Urqell. 

Karlsbad (Karlovy Vary) ligger ca. 13 mil vest for Praha og er landets mest kjente kurbadsted. Her kan du oppleve tolv varme kilder i som trekker turister fre hele verden. Nord i Tsjekkia kan du besøke historiske byer som Karlstein, Cesky Sternberk, Terezin, Svihov, Krivoklat og Kuks. I sør finner du byer som Trebon, Slavonice, Cesky Krumlov, Tabor og Jindrichuv Hradec - alle med historiske severdigheter.

Tsjekkia


Tsjekkia, offisielt Den tsjekkiske republikk, er et flott ferieland i Sentral-Europa. Det ligger i midten av Europa, og grenser i vest mot Tyskland, i sør mot Østerrike, i øst mot Slovakia og i nord mot Polen. Tsjekkia var tidligere en del av Tjeskkoslovakia og omfatter de historiske landskapene Böhmen, Mähren (Morava) og deler av Schlesien (Slezsko). Landets hovedstad og største by er Praha. Andre storbyer er Brno, Ostrava, Zlín, Plzeň, Pardubice, Hradec Králové, České Budějovice, Liberec, Olomouc og Ústí nad Labem.


Landet har et variert landskap og er hovedsakelig delt inn i de to områdene Böhmen og Mähren. Böhmen i vest er et område som blir drenert av elvene Labe (Elbe på tysk) og Vltava (Moldau på tysk), og er omringet av  lave fjell som Sudetene. Mähren i den østlige delen blir for det meste drenert av elven Morava, men elven Odra (Oder på tysk) har også sitt utgangspunkt her. Vannet fra Tsjekkia renner ut i tre forskjellige hav: Nordsjøen (Elbe), Østersjøen (Oder) og Svartehavet (Morava via Donau).


Severdigheter i Tsjekkia

Tsjekkia har blitt et spennende og populært feriested etter Berlin-murens fall i 1989. Av de mest populære reisemålene er nok Praha mest populært. Praha er et perfekt reisemål for kortferier, men Tsjekkia har mye mer å by på.

Tsjekkia var en mektig og rik nasjon på 1500-tallet har derfor mye å by på av attraksjoner, både når det gjelder arkitektur, kunst- og kulturskatter. I tillegg har Tsjekkia fantastisk natur. Arkitekturen og den historiske bebyggelsen i mange av Tsjekkias byer er godt vedlikeholdt og verdt et besøk.


Ølbyen Plzen er en flott historisk by med velholdte hus fra flere historiske perioder og by på tsjekkiske matretter med det lokale ølet 
Pilzner Urqell. 

Karlsbad (Karlovy Vary) ligger ca. 13 mil vest for Praha og er landets mest kjente kurbadsted. Her kan du oppleve tolv varme kilder i som trekker turister fre hele verden. Nord i Tsjekkia kan du besøke historiske byer som Karlstein, Cesky Sternberk, Terezin, Svihov, Krivoklat og Kuks. I sør finner du byer som Trebon, Slavonice, Cesky Krumlov, Tabor og Jindrichuv Hradec - alle med historiske severdigheter.Områder, TsjekkiaMest populære steder TsjekkiaTsjekkia på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt