Pakkereiser, fly, hotell og feriehus, Hammamet Det nordlige Tunisia, TunisiaHos oss finner du oversikt over hotell, feriehus, pakkereiser, leiebil, leilighet eller fly, Hammamet. Så, hvis du skal reise til Hammamet eller trenger overnatting på for eksempel hotell i Hammamet, vil du raskt finne det du trenger. Vi har utarbeidet en oversiktlig liste over nettsider som tilbyr reiser til Hammamet. Se vår oversikt over populære reisenettsider her.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Sammenlign å finn beste pris - finn.no/reise

Populære reisenettsider - pakkereiser.

Motta tilbud på pakkereiser ( hotell/leilighet+fly ) fra flere byråer. Gratis tjeneste

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Verd å vite om Hammamet

Hammamet er en grønn, fargerik og trivelig og spennende ferieby ved Tunisias Middelhavskyst. Hammamet har alt det bade- og feriegjester kan ønske seg. Hammamet er en gammel by, bygget på en liten odde som stikker ut i havet, med en trivelig medina (gamleby), fra 1500-tallet, der både fastboende og feriegjester møtes. Rett utenfor gamlebyen ligger badestrendene, og de er av topp kvalitet – rene og velholdte, med fin, hvit sand. Vennet er rent og krystallklart. Myndighetene gjør mye for at turistene skal trives og vende tilbake. Badestrendene strekker seg i begge retninger fra Hammamet, til nabobyen Hammamet Yasmin i sør og til den trivelige Nabouel i nord. Med andre ord, nok av plass å boltre seg på, slik at strendene aldri blir overfylt. Du kan alltid finne deg din egne, lille del av stranden, der du får være for deg selv. Hammamet var for øvrig Tunisias første turistdestinasjon, og er litt preget av det. Hammamet er et populært reisemål, både på grunn av de fine strendene og fordi det er mange muligheter for vannsport. Merk at det er flotte golfbaner cirka 15 kilometer utenfor byen.

Mer om Hammamet, sol, bading og shopping

Hammamet ligger ved foten av et lite fjell, som på det høyeste strekker seg til 300 meters høyde over havet. I skråningene her dyrkes det vindruer, oliven, sitrusfrukter, grønnsaker og frukt. Hammamets er derfor kjent som "Tunisias hage" i hele landet. Hammamet er også spesielt kjent for blomster, i særdeleshet jasmin. I Hammamet vil du finne forskjellige suvenirer som er laget av jasmin. Nabobyen i sør, den nyere utvidede Hammamet, heter betegnende nok Hammamet Yasmin. I begge retninger finner du en rekke hoteller langs badestrendene. Her er det også flere strandbarer og -kafeer hvor du kan slå deg ned for en forfriskning eller et måltid mat dersom du trenger en pause fra solen. Husk at det kan være varmt her. Er du mye i solen, må du sørge for å få i deg vann, slik at du ikke dehydreres (mister for mye kroppsvæske), slik at du blir syk. Ikke overdriv alkoholinntak i varmen, og husk å vise respekt for de fastboende.

Mer om Hammamet og shopping

Shoppingmulighetene er mange. Spesielt moro er det å gå på oppdagelsesferd i medinaen, innen for bymurene. Her finner du basarer, souk’er, små butikker, kafeer, barer og boder hvor det selges alt mulig, blant annet suvenirer. Her er det lov til å prute. Det er også spennende å rusle oppover i byen. Her finnes det gågater med mange forretninger som selger kunsthåndverk og andre ting, og, ikke minst dagligvarer. Midt i ”nybyen er det også et livlig marked, som selger frukt, grønnsaker og andre ferske matvarer, som fisk og kjøtt. I gågatene, som starter ved portene i bymuren og går oppover mot det vesle bysenteret, ligger det også mange gode restauranter. Naturlig nok vil prisene være høyest der det er flest turister, slik som innenfor bymurene i medinaen. Det er også gode shoppingmuligheter i nabobyen Nabeul.

Hammamet og shopping – hva du kan kjøpe rimelig

I hele Hammamet er det gode kjøp å gjøre på tepper, tekstiler, kunsthåndverk som keramikk og smykker, samt krydder. Det siste høres kanskje rart ut å handle på en ferie, men utvalget er enormt og prisene latterlig lave i forhold til det du må betale for tilsvarende hjemme. Blir du kjent med noen fastboende, kan du kanskje også få noen spennende matoppskrifter. Kjøkkenet her er både italiensk- og franskinspirert. Tunisia var fransk koloni fra 1880 til 1956, og påvirkningen har gått begge veier. Maten på restaurantene her er nydelig og faller i smak hos de fleste skandinaver. Her får du både ferk fisk, skalldyr og andre spennende retter. Det er mange restauranter innenfor bymurene i den gamle medinaen. Den litt mystiske, eksotiske arabiske atmosfæren i medinaen må oppleves på kveldstid, her er det svært stemningsfylt etter at det er blitt mørkt. Det går også et lokalt turist-tog på gummihjul fra medinaen til Yasmin

Mer Hammamet, severdigheter og medinaen

Hammamet er en gammel by, mye eldre enn medinaen, som ble bygget rundt år 1500 etter Kristus, av Hafsid-dynastiet som den gang hersket over mesteparten av Tunisia. Lenge før det var Hammamet under Aghlabid-dynastiet, som hadde makten fra år 800 til år 909 etter Kristus i et rike som strakk seg fra Algeri via Tunis og dagens Libya. I Hammamet ble det bygget et av flere forsvarsverk langs Middelhavskysten. Denne festningen fra 1100-tallet, som heter kasbah på arabisk, ligger i det hjørnet av medinaen som er nærmest den største stranden. Her må du betale inngangspenger, og som belønning får du god utsikt over resten av medinaen og området. Litt lenger nordover langs stranden, i det andre hjørnet av medinaen og bymuren, ved gravfeltet, ligger det en meget populær og mye besøkt kafé, som heter Cafe Sidi Hou Hdid. Denne kafeen ligger i et tidligere lite tempel, en såkalt zawiyya. Denne kafeen er det mest populære, besøkte og fotograferte stedet i Hammamet. 3 kilometer utenfor sentrum befinner det seg en arkitektonisk juvel, som mange ikke er oppmerksom på; George Sebastians villa fra 1920-årene, med arkader rundt et nydelig basseng, fantastisk utsikt og et spesialdesignet bad for 4 personer. Den berømte amerikanske arkitekten Frank Lloyd Wright uttalte at dette var den vakreste bygningen han noen sinne hadde sett. Det sier ikke lite.

Hammamet fra romersk tid frem til nå

Hammamet er en meget gammel by. Navnet kommer fra det arabiske ordet for bad – al-hammamat – og henviser til de romerske badene, som for nesten 2 tusen år ble bygget rett utenfor dagens sentrum, i Pupput og Siagum, i gåavstand fra medinaen. Romerne koloniserte området i forbindelse med ødeleggelsen av Kartago i år 146 før vår tidsregning, men skal ha grunnlagt Pupput og Siagum først drøye hundre år senere, angivelig i år 1 etter Kristus. De romerske badene her var viden kjent for å ha helbredende vann, og ble benyttet i flere hundre år. Etter hvert gikk Romerriket i oppløsning, og Tunisia ble erobret av Vandalene på 400-tallet og av kristne bysantinerne på 500-tallet. Bysants er dagens Istanbul, som Keiser Konstantin gjorde til senter for det Øst-Romerske riket på 300-tallet. Noen av mosaikkene her er fra bysantinsk tid, datert 700-tallet med latinske tall.

Muslimsk ekspansjon

Senere kom muslimene fra Arabia rundt år 670 og skapte et emirat av Algerie, Tunis og Libya. På 1500-tallet dukket spanjolene opp på arenaen, men de ble snart fordrevet av tyrkiske muslimske osmanere, som i sin tur ble kastet ut på 1800-tallet. I 1880 ble Tunis en fransk koloni, noe som varte helt til 1956. På 1920-tallet ble Hammamet oppdaget av franske kunstnere, noe som gjorde at velstående europeere og amerikanere etter hvert fant veien hit. Det finnes meget vakre og luksuriøse villaer fra denne tiden i Hammamet. Det pågikk heftige kamper i denne regionen under den andre verdenskrigen, mellom britiske tropper ledet av general Montgomery og den tyske generalen Rommel og hans legendariske Afrikakorps.
Steder, Det nordlige Tunisia

Hammamet, Tunisia på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt