Fly, pakkereiser, hotell og feriehus, Sousse Det nordlige Tunisia, TunisiaHos oss finner du oversikt over hotell, feriehus, pakkereiser, leiebil, leilighet eller fly, Sousse. Så, hvis du skal reise til Sousse eller trenger overnatting på for eksempel hotell i Sousse, vil du raskt finne det du trenger. Vi har utarbeidet en oversiktlig liste over nettsider som tilbyr reiser til Sousse. Se vår oversikt over populære reisenettsider her.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Sammenlign å finn beste pris - finn.no/reise

Populære reisenettsider - pakkereiser.

Motta tilbud på pakkereiser ( hotell/leilighet+fly ) fra flere byråer. Gratis tjeneste

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Verd å vite om Sousse

Sousse er Tunisias kanskje eldste by, og er usedvanlig allsidig både med hensyn til arkitektur, folkeliv, severdigheter og ting å ta seg til. Byen har ypperlige badestrender rett ved sentrum, en mengde kafeer og restauranter, og et historisk senter som er så unikt at det er oppført på Unescos liste over Verdensarven. Bymurene rundt den opprinnelige Sousse er fremdeles intakt, og innefor finnes arkitektur som representerer mange arkitektoniske stilarter og epoker, helt tilbake til førromersk tid. De beste badestrendene, som begynner med Boudjafaar Beach befinner seg kun et par hundre meter fra den nordre hovedinngangen til gamlebyen.

Mer om Sousse, sol bading og shopping

Herfra strekker det seg flotte, brede og langgrunne strender flere kilometer nordover. Strendene er organinerte og velstelte, og her tilbys leie av solsenger og parasoller. Her er det også mulig å delta i vannsportaktiviteter, som paragliding, vannski og kiting. Det ligger hoteller på rekke og rad langs strandpromenaden, så snart du kommer forbi utstikkeren. Her finnes det også strandkafeer, restauranter og strandbarer der du kan slå deg ned for en forfriskning eller et lite måltid. Det finnes kilometerlange strender også på sydsiden av gamlebyen og havnen, men disse er ikke av samme kvalitet som dem på nordsiden. De kanskje mest spennende shoppingmulighetene finner du innenfor gamlebyens bymurer. Her selges kunsthåndverk som keramikk, lærvarer, tekstiler, tepper og aromatiske såper, for å ha nevnt noe. Det er spennende å shoppe her. Pruting er et must, og for oss som er vant til faste priser, kan gestikuleringen, diskusjonen, hoderistingen og de tilsynelatende oppgitte selgerne være stor underholdning for begge parter.

Fakta om Sousse

Sousse befinner seg cirka 140 km sør for hovedstaden Tunis på Tunisias østkyst. Sousse har nesten 225 tusen innbyggere og er den tredje største byen i Tunisia. Den virker mye mindre, ettersom de mest attraktive områdene av byen ligger langs badestrendene og i den historiske bydelen. Sousse er landets viktigste knutepunkt for landtransport, og har en moderne og effektiv havn, som er omsluttet og skjermet av moloer og brygger med en relativt begrenset port, eller åpning, mot havet. Mye av det som produseres av Tunisias landbruk og industri skipes ut herfra. Transport, matvarer, olivenolje, tekstiler og turisme utgjør bærebjelkene i Sousses økonomi. Havneområdet ligger foran gamlebyen.

Sousses historiske senter

I medinaen, den historiske bydelen, finner du markeder, basarer, småbutikker, boligkvarterer, moskeer, kafeer og restauranter i en skjønn forening. En medina er en bydel som kjennetegnes av tett murhusbebyggelse, smale smug, og påbyggog finnes i eldre byer i de fleste nordafrikanske land. Medinaer ble som regel bygget under den muslimske ekspansjonen mellom slutten av 600-tallet, frem til 900-tallet. Ofte ble medinaer bygget oppå eller i tilslutning til tidligere bebyggelse, i Tunis av og til i gamle byer som nå er nesten 3 tusen år gamle, slik Sousse er. Her kan du ha stort utbytte bare av å rusle rundt på måfå og bruke øynene. I medinaen vanker også byens faste innbyggere, noe som gir deg mulighet til å oppleve tunisisk hverdag på armlengdes avstand. Slå deg ned på en av kafeene som besøkes av lokalbefolkningen. Medinaen i Sousse er ellers en ualminnelig godt bevart gammel bydel – medinaen i Sousse ble oppført på Unescos liste over Verdensarven allerede i 1988. Sousse og medinaen var i antikken og middelalderen en del av et forsvarssystem langs middelshavskysten. I medinaen finner du også en kasbah, som er et citadell eller en festning. I Sousses kasbah finner du et meget spennende historisk og arkeologisk museum. 

 
Steder, Det nordlige Tunisia

Sousse, Tunisia på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt