TyrkiaHos oss finner du oversikt over hotell, feriehus, pakkereiser, leiebil, leilighet eller fly, Tyrkia. Så, hvis du skal reise til Tyrkia eller trenger overnatting på for eksempel hotell i Tyrkia, vil du raskt finne det du trenger. Vi har utarbeidet en oversiktlig liste over nettsider som tilbyr reiser til Tyrkia. Se vår oversikt over populære reisenettsider her.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Novasol - leie av ferieboliger

Populære reisenettsider - pakkereiser.

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Verd å vite om Tyrkia

Tyrkia er et eurasiatisk land som strekker seg over den anatoliske halvøya i det sørvestlige Asia og balkanhalvøya i det sørlige Europa. Tyrkia grenser til hele åtte land: I Europa til Bulgaria og Hellas, og i Asia til Georgia, Armenia, Aserbajdsjan, Iran, Irak og Syria.

Tyrkia grenser også til Middelhavet i sør, Egeerhavet i vest og Svartehavet i nord. Tyrkia har innlandshavet Marmarahavet, som er en skillelinje mellom Europa og Asia, Tyrkia regnes likevel som en del av Midtøsten.

Den største byen Istanbul er hovedstad og kulturelle sentrum. Andre viktige byer er İzmir, Bursa, Adana, Trabzon, Malatya, Gaziantep, Erzurum, Kayseri, İzmit, Konya, Mersin, Eskişehir, Diyarbakır, Antalya och Samsun.

Tyrkias historie strekker seg svært langt tilbake i tid. Leirtavler med kileskrift og hieroglyfer funnet under utgravninger i Tyrkia hører til de tidligste eksempler på skrift. Store oldtidsriker som hettitterriket, Frygia og Lydia lå i Tyrkia, det samme gjorde også Troja.

Gjennom det første årtusen før Kristi fødsel var Tyrkia møtested mellom den greske kulturen langs kysten og perserne, derfor finner du mange utrolige kulturskatter i Tyrkia.

Severdigheter i Tyrkia

Tyrkia har lave priser, en flott kyst med mange flotte badestrender, et varmt ferieklima, vakker natur, gode shoppingmuligheter og mange historiske og kulturelle attraksjoner. Vest- og sørvest-kysten av Tyrkia har siden antikken tilhørt den greske kultursfæren, så det er mange rester etter imponerende arkitektur. I de fleste store feriebyene finner du også museer med spennende historiske og arkeologiske samlinger.

De mest besøkte feriedestinasjonene ligger langs vestkysten av Tyrkia, i sørvest ved overgangen fra Egeerhavet til det østlige Middelhavet og langs Antalya-kysten. Her er tilbudet av mat og drikke godt, og anleggene velstelte og tilpasset for barn.

Maten i Tyrkia overrasker mange fordi den er så mild og velsmakende. Hoteller og resorter er også nøye med renhold og hygiene.

 Områder, TyrkiaMest populære steder TyrkiaTyrkia på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt