Hotell, feriehus, leiligheter, leiebil, fly og pakkereiser, Verd å vite om Los Angeles California, USAHos oss finner du oversikt over hotell, feriehus, pakkereiser, leiebil, leilighet eller fly, Verd å vite om Los Angeles. Så, hvis du skal reise til Verd å vite om Los Angeles eller trenger overnatting på for eksempel hotell i Verd å vite om Los Angeles, vil du raskt finne det du trenger. Vi har utarbeidet en oversiktlig liste over nettsider som tilbyr reiser til Verd å vite om Los Angeles. Se vår oversikt over populære reisenettsider her.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Sammenlign å finn beste pris - finn.no/reise

Populære reisenettsider - leie feriebolig

Populære reisenettsider - pakkereiser.

Motta tilbud på pakkereiser ( hotell/leilighet+fly ) fra flere byråer. Gratis tjeneste


Los Angeles, Englenes by eller bare LA er den største byen i California og den nest største byen i USA. LA ligger på USAs sørlige vestkyst omgitt av store fjellkjeder, dype daler, skog, ørken og ikke minst stillehavet. LA er et viktig senter for internasjonal handel, næringsliv og media, men kanskje mest kjent som senteret for verdens underholdningsindustri og storprodusent av populærkultur.

Hollywood

Hollywood er kjent som stedet der tusener av håpefulle reiser for å prøve lykken som skuespiller, filmprodusent eller musiker. Hollywood skiltet ser du på toppen av Mount Lee i Griffith Park. 
Hollywoods tre mest kjente gater er Hollywood Boulevard, Sunset Boulevard og Melrose Avenue. Sunset Boulevard og Melrose Avenue, kjent for sine nattklubber, restauranter og ekslusive butikker. Hollywood Boulevard for sine historiske attraksjoner. På Hollywood Boulevard ligger Grauman’s Chinese Theater, verdens mest kjente kino. Her kan du få en guidet tur i bygningen, som tre ganger har huset Oscar-utdelingen, samt bursdagsfester og premierer for verdens mest kjente filmskapere og skuespillere. Siden 2002 har Oscar-utdelingen tatt plass i Kodak Theatre i samme gate. Det som mest kjennetegner denne gaten er Hollywoods Walk of Fame, de berømte stjernene med kjendisnavn fra film, TV og radio.
Mens du er i Los Angeles må du også sette av en dag for å besøke fornøyelsesparken Universal Studios. Verdens eldste og mest kjente filmstudie som fortsatt er i bruk. Her kan du få et glimt filmverdens kostymer, filmsett og produksjon.

Beverly Hills og shopping

De fineste adressene i LA er Beverly Hills, Bel Air og Holmby Hills. Flere steder i LA selges det kart over hvor de ulike kjendisene bor. Kjør gjerne gjennom gatene i Beverly Hills og se de kjente palmene og flotte husene. Her ligger også det verdenskjente Beverly Hills Hotell og handlegaten Rodeo Drive.
Los Angeles er verdenskjent som shopping reisemål. Her en rekke butikker for enhver smak og budsjett. I Rodeo Drive, Sunset Boulevard og Melrose Avenue har de mest eksklusive butikkene og merkene. Kjente kjøpesenter er Beverly Center, The Grove, Hollywood & Highland Center. Dersom du ønsker deg merkeklær, men ikke har budsjett til det bør du sjekke ut fabrikkutsalgene for gode tilbud.

Alternative aktiviteter

Er du kunstinteressert, finnes det mange gode alternativer i Los Angeles. Los Angeles County Museum of Art har en samling av historisk og geografisk kunst fra Asia, Europa og Amerika. Museum of Contemporary Art ligger i Melrose Avenue og viser moderne kunst.  The Getty Center, på toppen av Santa Monica, har en vid sjanger av kunst. Ved dette museet får du også en fantastisk utsikt over hele Los Angeles og Stillehavet. Griffith Park er LA sin største park, fin for spaserturer eller piknik. Parken har også et stort utvalg aktiviteter som Zoologisk hage, ridning, golf og mer
Du kan ikke reise fra LA uten å ha besøkt de lange strendene i området. Det finnes en strand for alles smak. Venice Beach og Santa Monica er de mest kjente og det skjer mange aktiviteter her døgnet rundt. Zuma Beach og Manhattan Beach er fine surfestrender mens Redondo Beach er fin for de som har med barn. 

Praktisk informasjon

LA kan være overveldende for de aller fleste som ikke er vant med å reise i storbyer. Derfor kan det være en god ide å planlegge reiserute og severdigheter man vil besøke før hotell bestilles.  Du finner hoteller i alle prisklasser over hele byen. Du ønsker ikke å bruke mye tid i ferien til rushtrafikk, så finn et hotell nær de attraksjonene du ønsker å besøke.  Rushtiden er mellom syv og ti om morgenen og fire og syv på ettermiddagen. Husk også at enkelte attraksjoner kan ta opptil en hel dag så planlegg bruken av tid godt.

Offentlig transport og leiebil

Offentlig transport i LA har forbedret seg de siste årene og du kan nå bevege deg i stor grad over hele byen samt reise til de nærmeste byene via buss, tog eller metro. En billett koster $ 1.50 og et dagskort $ 5 og kan kjøpes i det du går inn på bussen, toget eller metroen.  Dagskortet krever at du har et såkalt TAP-kort man får kjøpt for $ 2 i salgsmaskinene ved metrostasjonen. Det lønner seg å ha et eksakt beløp.  På metroens nettsider finner du kart, tidsruter, priser og annen informasjon. 
Til tross for et godt fungerende transportsystem anbefales det allikevel på det sterkeste å leie en bil. Det er rimelig og gir deg muligheten til å bevege deg fritt innad og utenfor byen til alle døgnets timer. Ved flyplassene finnes det flere kjente bilutleieselskap med gode tilbud. Sørg for å bestille en leiebil før du ankommer LA og en GPS kommer godt med i en slik storby.

Flyplasser

Det finnes flere flyplasser i LA, så sjekk nettsiden for den flyplassen du ankommer om hvordan du kommer deg til og fra.  De aller fleste vil ankomme på Los Angeles International Airport (LAX). På markerte områder i alle ankomstterminaler vil du finne skyttelbusser til de hoteller og leiebilselskaper. Hør med hotellet du bor på om de har egne skyttelbusser. Busser som tar deg til sentrum kan du ta ved siden av parkeringsplassen C, dit kommer du ved å ta skyttelbussen C. Skal du andre steder er de hjelpsomme i informasjonsdisken som er plassert like ved bagasjebåndene ved hver terminal. Det finnes også en gratis buss som tar deg til den nærmeste metrostasjon på den grønne linjen. Taxi er også lett tilgjengelig og prisene er ofte bestemt på forhånd.
Steder, California

Los Angeles, USA på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt