New York, USA

Skal du reise til New York i USA eller trenger du overnatting på hotell i New York? Vi gir deg oversikt over alt fra eksklusive til rimelige hotell, feriehus, fly, leiebil og pakkereiser i New York. På Dittferiested.no finner du en liste over nettsider som tilbyr reiser til New York i USA.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Sammenlign å finn beste pris - finn.no/reise


Verdt å vite om New York, USA

New York, offisielt kalt City of New York, er den største byen i USA. Byen New York ligger i delstaten New York og har rundt 9 millioner innbyggere. Storbyområdet New York (New York metropolitan area, eller Greater New York) er et av de mest folkerike byområdene i verden, med over 20 millioner innbyggere.

New York består av de fem bydelene: Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens og Staten Island. New York er en av verdens viktigste finansielle, kulturelle og politiske metropoler. New York huser for eksempel børser, flere internasjonale selskaper, over 100 ambassader og hovedkontoret til FN.

Symbolet på New York er skyskraperen og New York har en lang rekke verdensberømte bygg. En av de eldste gjenværende skyskraperne er Woolworth Building. Art Deco-bygget Chrysler Building var verdens høyeste bygning, og regnes som byens fineste. Empire State Building er New Yorks høyeste bygg. Andre banebrytende skyskrapere er Seagram Building og Condé Nast Building.

Attraksjoner i New York

New York er blandt verdens mest populære feriemål og over 40 millioner turister besøker New York hvert år. Her finnes en rekke kjente museer, teatere og gallerier som man kan besøke. Blant de viktigste severdighetene er Empire State Building, Ellis Island, Frihetsgudinnen, Times Square og museer som blant annet Metropolitan Museum of Art.

I tillegg har du jo teaterstrøket Broadway og shoppingmulighetene langs Fifth Avenue. New York har også mange populære friområder, der Central Park og Flushing Meadows Park i Queens er de mest kjente. De fleste attraksjonene er i områdes som kalles Manhattan.

The Big Apple er også kjent som en multikulturell smeltedigel, noe som gjør at man kan finne mange forskjellige matretter i restaurantene. Tradisjonelt sett har New York vært kjent for jøder og italienere, så bagels, ostekaker og pizza har blitt symboler på byen.

De senere årene er matretter med opprinnelse i Midtøsten som falafel og kebab blitt svært populære, New York er også kjent for å ha mange gode haute cuisine-restauranter.

Enkelte områder som Queens, Bronx og Brooklyn er kriminelt belastet så her bør man planlegge hvordan man beveger seg med når man er i byen. Bronx omfatter den legendariske Yankee Stadium, som du finner ved Manhattan og Harlem River. Brooklyn er også kjent for fornøyelsesparken på Coney Island, og har en lang strandlinje som er ideell på varme sommerdager.

 Steder, New YorkMest populære steder USANew York, USA på kart
Anbefalte linker:
Hurtiglenker

Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt