VietnamSkal du reise til Vietnam i Vietnam eller trenger du overnatting på hotell i Vietnam? Vi gir deg oversikt over alt fra eksklusive til rimelige hotell, feriehus, fly, leiebil og pakkereiser i Vietnam. På Dittferiested.no finner du en liste over nettsider som tilbyr reiser til Vietnam i Vietnam.

Beste priser på hotellrom - Hotels.com

Sammenlign å finn beste pris - finn.no/reise

Populære reisenettsider - pakkereiser.

Motta tilbud på pakkereiser ( hotell/leilighet+fly ) fra flere byråer. Gratis tjeneste

Populære reisenettsider - leie feriebolig


Verd å vite om Vietnam

Vietnam er en sosialistisk republikk som er delt opp landsdelene Tonkin, Annam og Cochinkina som igjen er delt opp i provinser og fem byprovinser. Vietnams hovedstad er Hanoi, som har sin egen lokalregjering. De fire byene Can Tho, Da Nang, Haiphong og Ho Chi Minh er også organisert som provinser.

Vietnam ligger i Sørøst-Asia ut mot Sørkinahavet og grenser til Kina i nord, Laos i nordvest og Kambodsja i sørvest. Vietnam er med sin befolkning på over 90 millioner det 13. mest folkerike landet i verden, språket som snakkes er vietnamesisk, men de fleste behersker også engelsk eller fransk bra.

Mekongdeltaet (De ni dragers delta) er en region i det sørvestlige Vietnam hvor elven Mekong munner ut i Sørkinahavet gjennom en rekke bielver. Mekongdelta-regionen inneholder en stor del av av det sørvestlige Vietnam.

De største byene i Vietnam er hovedstaden Hanoi, Ho Chi Minh (tidligere Saigon), Hue, Da Nang, Vinh og Haiphong.

Klimaet i Vietnam er tropisk, varmt og fuktig. Vietnam følger monsunsesongen, med mars til april som varmest med en gjennomsnittstemperatur på 35 grader. Fra juli til oktober er det regntid, og fra oktober til februar er den kjølige perioden som også har minst nedbør.

Severdigheter i Vietnam

Vietnam er et vakkert land med en vennlig befolkning, eksotisk mat og vakre strender. Landskapet i Vietnam er svært frodig og variert, her finner du alt fra hvite badestrender til frodig skog, flotte elver og svære daler.

Når man er i byen Hanoi i Vietnam, bør du legge turen innom Ho Chi Minh-mausoleet og-museet. Rundt 30 minutter fra sentrum av Hanoi, ligger Van Phuc som er verdenskjent for silke, du kan kjøpe mange ulike silkeprodukter på et av de mange markedene du finner her.

Bat Trang Pottery Village i Vietnam ligger sør-øst for Hanoi i Vietnam og ble etablert på 14. eller 15. århundre. Her finner du en unik keramikklandsby med en lang historie og en keramikk-ovn som brenner flotte souvernirer døgnet rundt.

Det finnes en rekke små og store øyer rundt Vietnam, et kjent område i Vietnam er Ha Long bukta i nordøst-Vietnam, som består av flere tusen små kalksteinsøyer.

I vietnam kan man også oppleve noe så unikt som flytende markeder, hvor man kan kjøpe mat, krydder, fisk og mye annet fra smale robåter. Maten i Vietnam er utrolig eksotisk, på menyen finner du spesialiteter som grillet frosk, risretter, nudler, fersk sjømat og ikke minst vårruller som er veldig populært i Vietnam.

 
Områder, Vietnam

Vietnam på kart
Anbefalte linker:
Velg land:Hvor vil du reise?
DittFeriested.no - Finn din drømmeferie - raskt og enkelt